Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:05
Pris
Gratis
Target
For alle
Køb billet(ter)
Aftenhygge

Forfattermøde med Jonas Eika på Ærøskøbing bibliotek

02.05.19
Øens Litteraturservice har den ære at præsentere vinder af Montanas Litteraturpris og aktuelt nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2019 for romanen Efter solen.

I samtale med Julie Gufler vil Jonas Eika (f.1991) læse op og give os et indblik i sit forfatterskab, som profeterer om fremvæksten af nye fællesskaber i en tilsyneladende gold og provisorisk kapitalistisk økonomi.  

Dette er det første i rækken af seks forfattermøder hver den første torsdag i måneden på Ærøskøbing Bibliotek, som præsenterer den danske litteratur, der skrives lige nu. 

Jonas Eika (f.1991) er opvokset i Århus og pt. bosiddende i København. Han debuterede i 2015 med Lageret Huset Marie, en saboteret dannelsesroman om blandt andet en illusionsfyldt forelskelse og muligheden af et solidarisk fællesskab mellem natarbejdere på Dansk Supermarkeds nonfood-lager. 

Siden har han udgivet novellesamlingen Efter solen (2018) på forlaget Basilisk, som blandt andet blev tildelt Montanas Litteraturpris og er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Stilistisk bevæger novellerne i Efter solen sig mellem det realistiske og det surreelle, med elementer af science-fiction og horror. Der kredses om temaer som manuelt arbejde, seksualitet, og forskellige kapitalistiske økonomiers indvirkning på kroppen, psyken og intime relationer—ofte med en underliggende religiøs eller mystisk tone; En interesse for kristne mystikere, og deres tanker om selvødelæggelse og mystisk forening, gennemløber flere af novellerne.

Gratis billetter kan bestilles her på siden - på bibliotekets app eller kig forbi et af bibliotekerne i den betjente åbningstid.

 

Vi ses på biblioteket

Arrangementet er støttet af
STATENS KUNSTFOND