THOMAS PIKETTY OG RUNE LYKKEBERG - Foto: Emmanuelle Marchadour (Piketty), Jakob Dall/Ritzau Scanpix (Lykkeberg)
THOMAS PIKETTY OG RUNE LYKKEBERG - Foto: Emmanuelle Marchadour (Piketty), Jakob Dall/Ritzau Scanpix (Lykkeberg)

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Marstal bibliotek
Prinsensgade 21
5960 Marstal
Arrangører
Target
For alle
Køb billet(ter)
Aftenhygge

Livestream med Thomas Piketty (husk mundbind)

11.11.20
Samtale mellem den franske stjerneøkonom og chefredaktør Rune Lykkeberg live fra Den Sorte Diamant

Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste. Piketty er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg om opfølgeren til det, der blev kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Den nye bog Kapital og ideologi, som udkom 10. marts 2020, handler om ulighedens historie.

Den tiltagende globale ulighed har stået skarpt på den internationale dagsorden de seneste årtier. Den er blevet diskuteret på kryds og tværs, målt og vejet, og har været genstand for offentlig bekymring.

Thomas Piketty fik allerede som 22-årig sin ph.d. i økonomi fra London School of Economics og gjorde lynkarriere med adskillelige hædersbevisninger og priser. Hans internationale gennembrud skete med bogen Kapitalen i det 21. århundrede i 2013, som har solgt mere end 2,5 millioner eksemplarer på verdensplan. Bogen høstede stor opmærksomhed og i et omfang, der sjældent er set med nogen andre økonomibøger.

Kapital og ideologi er på én gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Mens Kapitalen i det 21. århundrede dokumenterede stigningen i ulighed, analyserer han i Kapital og ideologi ulighedens historie - og fremhæver, hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. Bogen var ved udgivelsen en begivenhed og er uomgængelig læsning for dem, der både vil have en kritisk forståelse af det bestående samfund og et sprog til at tale om en mere retfærdig fremtid.

 

Rune Lykkeberg er uddannet i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har en lang journalistisk karriere bag sig. Siden 2016 har han fungeret som chefredaktør for Dagbladet Information. Han har gennem årene beskæftiget sig indgående med vestens politiske, intellektuelle og kulturelle tilstand og har tidligere interviewet Piketty.

 

Begrænsede pladser, så billetbestilling er nødvendig. 

NB. Mundbind/visir skal bruges mens du går rundt på biblioteket. (gælder fra torsdag den 29. kotober)

NB. HVIS DU HAR SYMPTOMER PÅ COVID-19 SKAL DU IKKE MØDE OP