Jesper Bugge Kold - Fotograf Christian Petersen
Jesper Bugge Kold - Fotograf Christian Petersen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Marstal bibliotek
Prinsensgade 21
5960 Marstal
Arrangører
Target
For alle
Køb billet(ter)
Aftenhygge

UDSOLGT Forfatterforedrag med Jesper Bugge Kold

21.10.20
Hitlers fotograf

I sommeren 1943 bliver Walter Frentz af Adolf Hitler beordret til Danmark for at dokumentere Atlantvoldens stand, så Føreren kan bedømme, om Danmark er i stand til at modstå en allieret invasion. Mens han er i Danmark bryder Augustoprøret ud, og Frentz oplever det på nærmeste hold i form af uro i gaderne, slagsmål mellem danskere og tyske soldater og et sabotageanslag mod det hotel, han selv bor på. 

Da han vender tilbage til Ulveskansen er det hans fødselsdag, og derfor får han lov til at sidde ved siden af Adolf Hitler under aftenens middag. Her fortæller han om sine oplevelser i Danmark, og Hitler bliver aldeles rasende, da han hører sandheden fra Frentz, for den rigsbefuldmægtigede Werner Best har informeret ham om, at situationen i Danmark er under kontrol. Hermed kommer Walter Frentz til at spille en central rolle i hele forløbet, for Werner Best bliver straks kaldt til Førerhovedkvarteret for at blive sat på plads og med sig tilbage til Danmark medbringer han det ultimatum, der får samarbejdspolitikken til at bryde sammen. Alle danskere kender historien om, at Danmark sagde fra overfor Nazityskland i august 1943, men stort set ingen kender den sande historie om, at det skete på baggrund af Walter Frentz´ besøg i Danmark.

Under foredraget vises en række af Walter Frentz´ billeder. Via hans søn i Berlin, som forfatteren er i kontakt med,  har han fået adgang til billeder, som ikke er offentligt kendte.

Jesper Bugge Kold har gennem mange år holdt en del foredrag om sine romaner Vintermænd, Land i datid og Krigsturisten, som også er udkommet i udlandet. Flere af dem har bestsellerstatus i Danmark, USA, Tyskland og England, og som den eneste danske forfatter har han solgt mere end 150.000 bøger på det amerikanske marked.

 

Begrænsede pladser, så billetbestilling er nødvendig. 

NB. HVIS DU HAR SYMPTOMER PÅ COVID-19 SKAL DU IKKE MØDE OP 

Arrangementet er støttet af STATENS KUNSTFOND