Foto: Sarah Hartvigsen Juncker

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 19:55
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

Forfattermøde med Solvej Balle

26.09.22
Mød forfatter Solvej Balle, nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2022, der fortæller om sit forfatterskab, og om hendes anmelderroste roman "Om udregning af rumfang".

Solvej Balle (f. 1962) har studeret litteraturvidenskab og filosofi og var elev på Poul Borums forfatterskole. Hun debuterede som 24-årig med romanen 'Lyrefugl', en Robinsonade, hvor romanens kvindelige hovedperson strander på en ø i Stillehavet. 

Solvej Balle slog allerede i 1990’erne sit navn som forfatter fast, og har udgivet flere korte romaner, digte og kortprosa. I 1993 kom den minimalistiske roman 'Ifølge Loven' som blev forfatterens gennembrud.

I 2020 udkom første bind af romanen ”Om udregning af rumfang” en planlagt roman på syv bind, hvoraf bind 3 udkom i 2021. For denne er hun nomineret til den prestigefyldte Nordisk Råds litteraturpris 2022. Prisen er blevet uddelt siden 1962 og gives til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog. Formålet med prisen er at øge interessen for nabolandenes litteratur og sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Se mere om prisen her

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Materialer