Foto: Les Kaner

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:15
Pris
Gratis
Target
For alle
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

Michael Holbek på Ærøskøbing bibliotek

13.09.23
Rørende og medrivende familiehistorie nomineret til DR Romanprisen 2023

Elektrikeren Eivind er gift med syersken Vigga, og de har to børn, Kim og Hanne. Viggas lillebror Bruno er tømrer og sammen med sit livs kærlighed, revydanserinden Jytte. Alle drømmer de om noget mere, end der lå i kortene til dem. Eivind drømmer om at bygge parcelhus og få eget firma. Bruno fantaserer om den store fidus. Vigga ønsker sig noget andet og bedre, men ved ikke hvad. Og så er der Kim, som vi følger, fra han er syv, til han er 28 år. Kim håber en dag at finde sin egen vej og gøre sig fri af det hele.

En vigtig motor i bogen er samfundsomvæltningerne malet op i genkendelige tidsbilleder af bl.a. hippiebevægelsen, månelandingen, blåmalernes store strejke på Den Kongelige Porcelænsfabrik i 1976, de syrede kollektiver, opførelsen af Herlev Sygehus, Ungdomshuset på Jagtvej og en kæmpe narkosag, der i 1981 endte med en dom på syv et halvt års fængsel til Kims onkel Bruno.

Anmelderne om STRØM:

”En velfortalt, vedkommende og rørende historie, som sikkert vil tiltale en bred skare af læsere.” (litteratursiden.dk)

”Et vellykket, bittersødt familieportræt af et Danmark af i går, som mange læsere vil kunne huske og relatere til. Selv under romanens mere barske sider flyder en understrøm af empati og humor. En nostalgisk og tankevækkende historie, som er oplagt til læsekredse.” (Lektørudtalelse)

 ***** (Dagbladenes Bureau – 5 stjerner)

”Holbeks blik er solidarisk med sine personer og han får aflokket sit livligt fortalte stof mange fine nuancer. Holbek er med sin roman nede i de strømførende lag, hvor det virkeligt rykker for romanens personer og for læseren. Det er godt gjort.”

 **** (Berlingske - 4 stjerner)

”Strøm er fortalt med samme glæde som en Lars Saabye Christensen, en Thorstein Thomsen eller en Mikael Niemi ville gøre det og bevæger sig hjemmevant mellem det folkelige og det farlige.”

 **** (Jyllands-Posten – 4 stjerner)

”Michael Holbeks debutroman skildrer selfmade-individualismens undergang i den nyere danmarkshistorie. Vi kommer tæt på. Også på det menneskelige drama, der har en bredere historisk baggrund. Strøm er afgjort værd at læse.”

 ”Holbek har skrevet en sand perle. Den har format som Populærmusik fra Vittula, Mikael Niemis brag af en roman fra 2000.” (POV International)

 

OBS: Når der er foredrag i Ærøskøbing er der ikke adgang til computerne, børnebiblioteket og wc'et

 

Materialer