portrættegning af Mikkel Thykier som er brugt i hans bog

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:05
Pris
Gratis
Target
For alle
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

UDSOLGT! FORFATTERMØDE MED MIKKEL THYKIER (husk mundbind)

05.11.20
I november er Øens Litteraturservice stærkt tilbage og stolte over at kunne præsentere digter, dramatiker, essayist, tænker, mm. Mikkel Thykier (f.1977). I samtale med Julie Gufler vil forfatteren læse op og give os et indblik i sit mangesidige og altid implicerende forfatterskab, der måske bedst beskrives som Danmarks både ældste og yngste.

Mikkel Thykier er uddannet fra Forfatterskolen i 1998 og debuterede i 1997 med digtsamlingen Skyggerne er kun flygtige, for hvilken han modtog Klaus Rifbjergs Debutantpris. Siden har han udgivet mere end ti større og mindre værker med essays, digte og dramatik i form af småtryk, bøger og bogobjekter, hvoraf flere er blevet præmieret af Statens Kunstfond. 

Blandt de seneste udgivelser er NARCIS og CODA (2018), som er de to sidste bind i hans seksbinds essayserie på forlaget Antipyrine, som indledtes med ENTRÉ (2009), samt pamfletten Over for en ny virkelighed (2011). Disse tekster udgår alle fra idéen om det litterære værks ændrede status i det 20. århundrede og dennes indvirkning på det litterære kredsløb, herunder forfatteren, litteraturens og kritikkens position i en samtidig kultur og offentlighed. 

Et hovedtræk for Thykiers tekster er blikket på verden gennem andres tekster, og samlingerne blander uforfærdet teksttyper som længere essays, dagbogsnotater og andre litterære skitser. Thykier arbejder sideløbende med skønlitterær oversættelse og var medredaktør på tidsskriftet Monsieur Antipyrine i i årene 2012-2019. 

I 2014 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Siden februar 2020 lærer på Forfatterskolen.

 

Begrænsede pladser, så billetbestilling er nødvendig.

NB. Mundbind/visir skal bruges mens du går rundt på biblioteket. (gælder fra torsdag den 29. kotober)

NB. HVIS DU HAR SYMPTOMER PÅ COVID-19 SKAL DU IKKE MØDE OP

 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.