Årets bogsamling 2020

05.10.20
Danske Skønlitterære Forfattere sætter pris på det gode bibliotek
  • Kommer du tit på dit lokale folkebibliotek for at låne bøger?
  • Kommer du til et bibliotek fyldt med gode bøger på hylderne?
  • Kommer du hjem med de bøger du søgte ?
  • Kommer du måske endda hjem med andet og mere, end det du gik efter?

Lånere, som kan svare ja på et eller flere af disse spørgsmål, kan nu nominere deres lokale folkebibliotek til Årets Bogsamling. Om baggrunden for prisen, udtaler Danske Skønlitterære Forfatteres tidligere formand, forfatteren Jan Thielke: ”Vi vil gerne hylde de folkebiblioteker, som vægter bøgerne – de fysiske bøger på reolerne - højt. Bibliotekerne hvor kvalitetslitteraturen har det godt, om det så er den aktuelle, anmelderroste samtidslitteratur, de store klassikere eller de mange gode romaner, novelle- og digtsamlinger, som udkom for fx 5, 10 eller 50 år siden. Vi ønsker at sætte fokus på de biblioteker, som har en stor, kvalitativ og ikke mindst tilgængelig bogsamling.”

Alle kan indstille deres lokale folkebibliotek.
Fristen for indstilling er 1/11-2020 kl. 23:59
Indstillingen sker her: aaretsbogsamling.dk

Det endelige valg bliver taget af en fagjury bestående af Michael Bach Henriksen (Kulturredaktør på Kristeligt Dagblad), Christine Fur Fischer (litteraturformidler på Gentofte Bibliotekerne) samt Peter Adolphsen (forfatter og formand for Danske Skønlitterære Forfattere).

Det vindende folkebibliotek får tildelt 25.000 kr. Biblioteket på andenpladsen får 5.000 kr. og endelig får tredjepladsen 3.000 kr.

Beløbene er øremærket til indkøb af endnu flere bøger til biblioteket, og hvilke biblioteker, der får tildelt priserne, vil blive offentliggjort i januar 2021.

Der er desuden præmier til de lånere, som skriver den bedste nominering. Førstepræmien er et boggavekort på 1.000 kr., andenpræmien er et boggavekort på 500 kr. og endelig er tredjepræmien et boggavekort på 300 kr.