UDSAT INDTIL BIBLIOTEKERNE ÅBNER IGEN! Skriv dine egne Bøger! Marstal Bibliotek åbner skrivelab for unge i samarbejde med Statens Kunstfond

18.11.19
Er du 12-18 år og litteraturens næste Beyoncé? Drømmer du om at skrive kontor-store bøger og blive chefen for ordene? Eller er du mere til hemmelige, håndlavede pamfletter, der er så limited edition, at selv bogstaverne står i kø for at komme derind? Så er bibliotekets nye skrivelaboratorium måske noget for dig.

Mandag d. 2. december slår Ærø Folkebibliotek dørene op for initiativet “Skriv dine egne bøger”, som er et kunstnerisk værksted med fokus på det tekstens tilblivelse — fra skrivning af poesi og prosa til design og tryk af egne bøger. Med støtte fra Huskunstnerordningen under Statens Kunstfond danner Marstal Bibliotek rammerne om det ugentlige tekstlaboratorium, som ledes af to yngre og aktivt udøvende danske forfattere og er åbent for alle bosiddende unge i alderen 12-18 år.

Hvor & Hvornår ?

Vi mødes mandage kl.16-18, fra december 2019 til marts 2020 på Marstal Bibliotek. (Kører du med bussen, så kommer du bare lidt over kl. 16 og går igen så du kan nå kl 18 bussen) 

Deltagelse er gratis (for op til 15 unge forfatterspirer, ordaktivister og forlagsdirektører in spe!) og tilmelding sker ved at møde op. Endnu ikke er helt overbeviste forskningskandidater er også velkomne til at komme og stille spørgsmål og se os og skrivelaboratoriet an når vi slår dørene op d. 2. december 2019. Vi glæder os til at se jer på biblioteket!

Biblioteket sørger for lidt, at drikke og noget frugt.

Mere om huskunstnerne 

Huskunstnere og ledere af workshoppen er forfatter og billedkunstner Julie Gufler og forfatter og arkitekt Rúni Weihe. Julie, som har udviklet forløbet i samarbejde med Ærø Folkebibliotek, er bosiddende på Ærø siden 2019 og har lokalt desuden etableret sig med bl.a. en række forfattermøder på Ærøskøbing Bibliotek under navnet Øens Litteraturservice.

Hvad får de unge ud af det ?

Idéen er at give unge på Ærø et præstationsfrit og lystbetonet rum til at møde litteraturen i øjenhøjde, idet de eksperimenterer med skrivning og småtryksproduktion af egen lyrik og prosa, samt at give dem et fritidsfællesskab for denne interesse, som oplagt rækker på tværs af alder, køn, herkomst, mm.

At skrive litteratur er ikke at skrive sig i sikkerhed, men igennem den konkrete erfaring med—og fælleskabet om—at være skrivende bliver de unge mere fortrolige med deres egne og andres tekster. I arbejdet med enkle, men grundlæggende grafiske virkemidler, får de desuden værktøjer til at tage deres tekster fra papiret og med ud i virkeligheden; værktøjer, som frem for frygten for, at virkeligheden skal rive dem itu, fokuserer på den positive og inspirerende oplevelse, det er at dele sin(e) stem(mer) med omverdenen.

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

 

(Plakat lavet af Kathrina Skarðsá)