billede af bøger i kænguruens lomme

Kængurubiblioteker springer ud til de ærøske børnehaver

19.11.20
Kængurubiblioteker springer ud i de ærøske børnehaver

I samarbejde med Kulturregion Fyn & Odense Centralbibliotek har Ærø Kommune skaffet tre kænguruer til øen. Kænguruerne er lavet af træ, hvor der er plads til bøger i lommerne. Formålet med kænguruerne er hjælpe med at øge børns sproglige udvikling og give børnene erfaringer med at få læst højt og lyst til selv at kunne læse. Biblioteket har leveret bøgerne til kænguruerne og skifter dem ud cirka hvert halve år, så børnene altid har noget nyt at kigge i. 

Ærø Folkebibliotek er så glad for samarbejdet med børnehaverne og ser frem til i fremtiden at være med til at stille bøger til rådighed for børn og forældre, så vi kan højne læselysten og ikke mindst, glæden ved at læse gode historier. Både sammen med forældre, søskende og venner, men også alene. Børnene må låne alle de bøger med hjem de ønsker. Og når de er færdige, så afleverer de bare til kænguruen igen. Der er ingen registrering eller lånetid på bøgerne, hvilket kan give lidt ro i de ellers travle børnefamilier. 

Onsdag d. 18. november indviede Ærø Folkebibliotek de fine læsekænguruer med en fin teaterforestilling i Kernehuset og Mopælappen med Anette Jahn, historiefortæller. Hun fortalte det fine eventyr om Tudsen Tue og Anna, som bliver bedste venner. Både børn og voksne havde en hyggelig formiddag i rigtig godt selskab. Og kænguruerne har det rigtig godt hos børnene, som passer godt på dem.