Signe Gjessing på Ærøskøbing bibliotek

27.08.19
Mødte du...
Signe Gjessing (f. 1992) er opvokset i Ranum, Vesthimmerland, og uddannet fra Forfatterskolen 2014. Samme år udgav hun på forlaget Gyldendal digtsamlingen Ud i det u-løse, som modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.
Siden har hun udgivet digtsamlingerne Blaffende rum nænnende alt (2015) og Ideale begivenheder (2017), som blev præmieret af Statens Kunstfond. 
Gjessing skriver en poesi, der insisterer på at være poeternes poesi, i en fortsættelse af den visionære modernistiske tradition, hvor digtet betragtes som en suveræn instans i verden, som ikke desto mindre har nøgler til erkendelse af verdens fænomener.
Senest udkom hendes prosadebut Synet og vennen (2018), som gennem et portræt af to venskaber undersøger forholdet mellem den indsigt, som kan hentes via empati, og den indsigt, man kan opnå ved refleksion.
 
Gjessing har siden 2014 udgivet tre digtsamlinger, hvoraf to allerede er oversat til svensk, og debuterede i 2018 som prosaist med fortællingen Synet og vennen.

Læs nogle af Signes udgivelser