Udstilling om Bolivia - et land i udvikling - På Marstal Bibliotek

05.07.18
Ærø Folkebibliotek viser i hele juli måned en udstilling om Bolivias udvikling. En rigtig spændende udstilling, som med en blanding af billeder og kunst kobler Bolivias historie og udvikling i en fin udstilling, som er døbt Ayni. Ayni betyder samarbejde og gensidig solidaritet.

Via billeder og film afspejler Ayni de resultater og dén læring, som Bolivia og Danmark har opnået gennem 40 års udviklingssamarbejde. 

Ayni er fortællinger om identitet, om oprindelige folk, om forbindelsen mellem økonomisk overlevelse, beskyttelsen af flora og fauna og retten til indianske territorier. Ayni afspejler også forbindelsen mellem den bolivianske mælke- og quinoa-produktion og dansk know-how og ekspertise indenfor landbrug og fødevareproduktion. Og Ayni sætter fokus på historien bag og effekten af Bolivias første solcelle-anlæg realiseret ved hjælp af dansk finansiering. 

Ayni er fortællingen om Bolivia - et land i udvikling. 

Udstillingen er resultat af et samarbejde mellem den danske ambassade i La Paz, journalist Lise Josefsen Hermann, fotograf Juan Gabriel Estellano og kunstner Daniela Lorini. Målet har været at fortolke det dansk-bolivianske samarbejde i ord, lyd, billeder og kunst med fokus på de resultater bolivianerne selv mener, har været til gavn for dem og deres land.

Udstillingen kan ses på Marstal Bibliotek indtil august.