Liv Nimand Duvå - Foto af Ida Wang
Liv Nimand Duvå - Foto af Ida Wang

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:05
Pris
Gratis
Lokalitet
Ærøskøbing bibliotek
Søndergade 16B
5970 Ærøskøbing
Target
For alle
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

Forfattermøde med Liv Nimand Duvå

03.09.20
For andet år i træk indbyder Ærø Folkebibliotek og Øens Litteraturservice til en række forfattermøder, som præsenterer den danske litteratur, der skrives lige nu. Det sker hver den første torsdag i måneden på Ærøskøbing Bibliotek.

Efter corona-pause og en lang og travl Ærø-sommer glæder Øens Litteraturservice sig over at kunne skyde årets program i gang med den prisvindende romanforfatter Liv Nimand Duvå (f.1987). 

I samtale med Julie Gufler vil forfatteren læse op og give os et indblik i sit forfatterskab, der med kroppen som medium lader os føle menneskets sprællen mellem fantasi og dokumentar i en identitetsfokuseret virkelighed. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

 

Liv Nimand Duvå er uddannet fra Litterär Gestaltning i Göteborg 2016 og debuterede i 2017 med romanen Vi er vel helte på forlaget Kronstork. Romanen blev tildelt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris og præmieret af Statens Kunstfond. I 2019 udgav hun romanen Rosenreglen på forlaget Gyldendal. 

Rosenreglen er reglen om, at man skal huske at holde et rosenbed i skak, ikke lade roserne vokse vildt og komme ud af kontrol med alle deres torne. Med kvindekroppen som et erindringskammer og kunsten som et kampsted, følger romanen en kvindelig billedkunstner, som flytter ind i et nyopstartet kollektiv ved en skov. Snart begynder underlige ting at ske, og da hun hjemsøges af sit 13-årige pigejegs uhyggelige og sexfikserede klisterunivers, beslutter hun at tage hævn over fortiden. 

Duvå er Bachelor i Litteraturvidenskab og var i perioden 2010-2016 redaktør for det asylaktivistiske tidsskrift visAvis – voices of asylum and migration. Hun arbejder sideløbende som skønlitterær oversætter fra svensk og engelsk, og har tidligere udgivet noveller og digte i bl.a. SLAGTRYK og Hvedekorn.

 

Gratis billetter, men bestilling nødvendig

 

NB. HVIS DU HAR SYMPTOMER PÅ COVID-19 SKAL DU IKKE MØDE OP