Foto: Lea Meilandt
Foto: Lea Meilandt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

Kim Blæsbjerg - forfattermøde på Marstal bibliotek

30.11.23
Kim Blæsbjerg, romanaktuel med "De bedste familier" besøger Marstal bibliotek.

Hør Kim Blæsbjerg fortælle om sit forfatterskab med udgangspunkt i romanen "De bedste familier"; et stykke skønlitterært danmarkshistorie fortalt gennem to familier i og omkring fabrikken Cheminova i Lemvig fra 1953 til 1962.

"De bedste familier" er nomineret til DRs Romanpris 2024.

Juryens motivation for nomineringen:

"De bedste familier er i sin skildring af kemikalier, kapitalisme og kønskamp brændende aktuel. Det er et brag af en roman, der både stiller skarpt på omkostningerne ved overgangen fra efterkrigstid til velfærdssamfund og på en gryende køns- og klassekamp i lyset af en miljøskandale, der stadig har konsekvenser for den danske natur. ’De bedste familier’ rummer flotte karaktertegninger af både vestjyderne og de københavnske tilflyttere og belyser kulturkampen mellem land og by, tradition og modernitet.

I romanen bringes læserne langt ind i den vestjyske tavshedskultur, som bliver eksponent for tavsheden omkring miljøskandalen, der vokser sig større og større. Samtidig viser den at fattigdom også er at være fattig på sprog, og dermed er der tråde til tidens aktuelle debat om klassesamfundet." (Litteratursiden)

Kim Blæsbjerg (f.1974) debuterede i 2002 og fik sit litterære gennembrud i 2007 med den fabulerende slægtsroman Rådhusklatreren. I romantrilogien Desertørerne (2016-2018) tegner Kim Blæsbjerg et skarpt billede af Danmark i perioden 2007 til 2012.

I samarbejde med AOF Ærø og med støtte fra Statens Kunstfond 

Materialer