Foto: Tue Blichfeldt

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:05
Pris
Gratis
Køb billet(ter)
Kunst og kultur

Øens Litteraturservice præsenterer: Sophie Gevind

02.05.24
Forsommeren 2024 er Øens Litteraturservice tilbage og glæder sig til at præsentere forfatter Sophie Gevind, som debuterede i 2023 med den omkuldslående, autobiografiske true crime roman, Små sorte bogstaver.

I bogen beskriver Gevind sin opvækst i en familie, der udenpå så spændende og velstillet ud, indeni var præget af psykisk sygdom, alkoholmisbrug og voksnes svigt. Det er en fortælling om at overleve sin egen barndom, om at miste troen på dem, der burde tage sig af én, og om at blive dømt som tiltaltes datter.

Sophie Gevind vil læse op og give os et indblik i Små sorte bogstaver, springet til forfatter og sit øvrige forfatterskab i samtale med Julie Gufler.

Sophie Gevind (f. 1994) debuterede i 2023 med den autobiografiske roman Små sorte bogstaver. Romanen beskriver en kaotisk og omsorgssvigtet barndom med alkoholmisbrug og psykisk sygdom; en rystende overlevelseshistorie, som kulminerer i 2021 med farens forvaringsdom for indbrud hos og mord på en kvindelig læge to år tidligere.

I nov-dec 2023 kom podcasten “Voksne Børn” med Sophie Gevind for foreningen TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af forældre med Alkohol- og stofmisbrugere), som tilbyder gratis hjælp til børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Foto: Tue Blichfeldt

Materialer