Fotograf: Robin Skjoldborg

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 20:05
Pris
Gratis
Target
For alle
Køb billet(ter)
Aftenhygge

Forfattermøde med Simon Holm Pedersen

07.11.19
Øens Litteraturservice præsenterer forfattermøde med Simon Holm Pedersen

Holm Pedersen debuterede i 2018 med romanen Arkadas, hvor vi følger Lasses rejse gennem Istanbul i en nær nutid præget af politiske uroligheder, idet han må dø som hunden Lassie for at genopstå som menneske og ven.

I samtale med Julie Gufler vil forfatteren læse op og give os et indblik i sit forfatterskab, som udskriger de andre som helvede og paradis i en senmoderne virkelighed, hvor det eneste individet ikke kan slippe af med er sin egen stemme. 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.  

Simon Holm Pedersen (f.1987) er født og opvokset i Grindsted. Han er Cand.mag. i Litteraturhistorie fra Århus Universitet og udgav bl.a. en chapbook og et hørespil inden han blev uddannet fra Forfatterskolen i 2017.

I 2018 debuterede han på forlaget Gyldendal med den moderne dannelsesroman Arkadas, hvis vrangvillige og rablende fortæller gav nogle (gråhårede) anmeldere grå hår, mens den af bl.a. Weekendavisens anmelder Lars Bukdahl blev hyldet som “Himmelsk Hundsk Debutantra”. Romanen blev desuden nomineret til Danske skønlitterære Forfatteres litteraturpris Den svære Toer samme år.

Arkadas, som er det tyrkiske ord for ven, handler om Lasse, hvis navn ikke duer på engelsk, og som i mangel af bedre tager på udveksling til Istanbul. Læseren følger hans rejse til og igennem den tyrkiske hovedstad i en nær nutid præget af politiske uroligheder, som kontrasteres til en aparte ung mands personlige krise, idet han må dø som hunden Lassie for at genopstå som menneske og ven.